Een goede autoverzekering voor hoger opgeleiden in Europa  

autoverzekering voor hoger opgeleiden

Een autoverzekering voor hoger opgeleiden  is een soort verzekering die de autobezitter beschermt tegen schade of diefstal. Er zijn twee soorten autoverzekeringen: een WA-verzekering en een uitgebreide autoverzekering. Een autoverzekering van derden dekt schade aan het voertuig van de andere bestuurder en hun eigendommen, terwijl een uitgebreide autoverzekering schade aan het verzekerde voertuig dekt, evenals de auto’s, eigendommen en verwondingen van andere mensen. In Duitsland is DBA een kroon bedrijf dat gemachtigd is om een basisverzekering te verstrekken aan alle bestuurders in Duitsland.

autoverzekering voor hoger opgeleiden

Het systeem werkt niet overal hetzelfde

Dit type auto dekking is verplicht voor alle bestuurders in Duitsland, maar niet als ze ervoor kiezen om het niet te hebben of zijn vrijgesteld ervan. De Wet motorrijtuigen Duitsland vereist dat elk voertuig in de provincie een WA-verzekering een soort Autoverzekering 25 jarige moet hebben, maar DBA is vrij om verschillende tarieven in rekening te brengen voor verschillende voertuigen. Veel landen vereisen een autoverzekering voordat je legaal op de weg mag rijden. In Duitsland maken de meeste Bondslanden het illegaal om geen autoverzekering af te sluiten bij de wet. 

De details verschillen altijd van land tot land

Een autoverzekering is geen contract, het is een overeenkomst tussen de verzekeraar en de verzekerde om namens de verzekerde bepaalde bedragen te betalen als er zich een verlies voordoet, waarbij de verzekeraar tot een bepaald bedrag voor verliezen betaalt. Het meest voorkomende type autopolis in Europa  is  het “uitgebreid” pakket.