De werking van een nachtcrème natuurlijk

nachtcreme natuurlijk

Een nachtcrème natuurlijk zorgt voor een huid die zacht aan zal voelen, houd veroudering tegen en verbetert de huid op een duurzame manier. 

Doordat er in de nacht geen uv-stralen op de huid komen en er geen buitenlucht bij je huid komt, kan de crème zijn werk doen. Bovendien zit je in de nacht niet aan je gezicht, wat ook enorm helpt bij de werking van de crème. 

In je slaap zullen de producten in de crème intrekken, waardoor je de volgende morgen wakker zult worden met een prachtige huid. 

In de nachtcrème zitten veel extracten waar de huid van kan profiteren. Denk bijvoorbeeld aan antioxidanten en moisturizers. Terwijl deze extracten in de huid trekken, kun jij heerlijk slapen. 

nachtcreme natuurlijk

Factoren die bij de huid komen kijken

Een natuurlijke nachtcrème is geschikt voor elke huid. Echter is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Je zult moeten kijken naar de huid die je hebt en wat je uiteindelijk voor resultaat zou willen hebben. 

Het is belangrijk om de crème in de nacht zijn werk te laten doen. Hierdoor kun je de huid kalmeren, voeden, hydrateren en verzorgen. Tijdens de nacht kan de huid namelijk veel te verduren krijgen door meerdere factoren. De vochtbalans van de huid zou bijvoorbeeld kunnen toenemen of juist verminderen. Veel factoren komen van buitenaf, maar er komen ook een aantal factoren uit de eigen slaaphygiëne die de huid flink aan het kunnen moeten zetten. Daarom is het gebruiken van een goede crème geen slecht idee!