Lekker eten zorgt voor blije mensen

Vooral in de laatste paar maanden van isolatie voordat de vaccinaties voltooid zijn kan het extra lastig zijn om de moed erin te houden. Haal daarom het zonnetje in huis en bestel online lekker eten via de Foodmarkt. Vanavond is het tijd voor een feestmaal. Heb je wel eens eerder gekookt met black tiger garnalen? Weet je al wat voor bijzondere recepten er te vinden zijn met aroy-d? Ben je klaar om zelf je Lavazza Oro bonen te malen voor een krachtig kopje koffie van de hoogste kwaliteit? Hier vind je alles wat je moet weten om een waarlijk kerstdiner te bereiden, gewoon in de late lente.

Black tiger garnalen?

Het nadelige van garnalen is dat ze zo klein zijn dat er bijna nooit genoeg van is voor iedereen. Dat probleem is echter verleden tijd dankzij de gigantische black tiger garnalen. Een groot exemplaar van deze soort kan wel 33cm lang worden! Deze garnalen zijn niet alleen groter, ze zijn bovendien ook lekkerder en goedkoper dan doorsnee garnalen. Probeer dus eens een traditionele Chinese roerbak met black tiger garnalen en smul van deze overvloedige zeevruchten. Of maak het nog indrukwekkender door de garnalen te verrijken met romige kokosmelk van aroy-d.

Een Indiase roerbak in kokosmelk

Wanneer je black tiger garnalen eerst zorgvuldig marineert met Indische kruiden en olie kun je beginnen met het opbakken van een aantal uitjes. Wanneer de uitjes zijn gekarameliseerd kun je de garnalen toevoegen. Je wacht heel eventjes om de smaken te laten overspringen tussen de garnalen en de uitjes en vervolgens dompel je ze op het perfecte moment onder in een waterval van rijke kokosmelk van aroy-d. Zet het vuur uit zodat het gerecht romig en vers blijft smaken. Wat zo bijzonder is aan dit gerecht is dat de vlezigheid van de garnalen in de kokosmelk trekt, het hele gerecht wordt als een aromatische saus voor de rijst die je ondertussen hebt gekookt. Tot slot is geen feestmaal compleet zonder een kleine espresso van versgemalen Lavazza Oro koffiebonen. Zie je het al voor je?

Het licht aan het einde van de tunnel

Het is niet altijd even makkelijk geweest dit jaar, zorg daarom goed voor jezelf en voor de mensen om je heen, maak een zalig feestmaal voor iedereen waar je het meest van houdt. Kijk eens rond op de Foodmarkt en vind de ingrediënten die passen bij de maaltijd die je het liefste wilt koken. Het duurt niet lang meer voordat iedereen weer de hort op mag zonder risico’s, zorg er daarom voor dat die laatste paar dagen in quarantaine een tijd zijn om met liefde aan terug te denken. Het licht aan het einde van de tunnel is het kaarslicht van jouw feestmaal.

Wat maakt een bijzonder diner?

Wat een diner tot een feestmaal maakt is de liefde waarmee het is gekookt en de aandacht voor de details in de presentatie. Het mag ook best een Hollandse stamppot met andijvie en rookworst worden als je geen fan bent van exotische gerechten. Maar vergeet niet dat zelfs de aardappel ooit een exotisch gerecht was voor de Nederlander, toen deze groente werd ontdekt in de nieuwe wereld van Amerika. Wees dus niet bang om iets nieuws te proberen zoals black tiger garnalen, kokosmelk van aroy-d of Lavazza Oro koffiebonen.