Welke dingen nuttig jij dagelijks?

koffie

Voor alle foodies geldt hetzelfde. Van eten en drinken worden we blij. Naast dat je als mens natuurlijk gewoon moet eten en drinken om in even te blijven kan het ook erg lekker zijn. Door het mengen van de juiste ingrediënten kun je heerlijke gerechten en drankjes maken. Er zijn een aantal dingen die iedereen (misschien wel dagelijks) eet. In deze blog noemen wij dan ook graag een aantal drankjes en gerechtjes en dergelijke die de meeste mensen wel kunnen waarderen.  Ben jij benieuwd naar het geliefde voedsel van mening Nederlander?  Lees dan vooral even verder.

Drankjes waar we blij van worden

Voor veel mensen is er in de ochtend maar een ding nodig. Een kopje koffie en de dag kan goed beginnen. Door de cafeïne krijgen veel mensen een boost om echt wakker te worden en aan de slag te kunnen. Vooral op kantoor zie je dat veel mensen koffie drinken. Koffie kopen en drinken horen dus bij de vaste routine van veel Nederlanders. Toch zijn er mensen die liever geen koffie drinken. Zij kiezen er dan voor om een kopje thee, melk of een vruchtensapje te drinken. Door de dag heen drinken veel mensen water, sap of frisdrank en als het even kan gaan we ’s avonds aan de wijn of bier.

Simpel eten om te waarderen

Tijdens het ontbijt zie je bij de meeste mensen brood of crackers op het menu staan. Het zijn de dingen die je vanaf kleins al at. Anderen eten ontbijtgranen van verschillende soorten of kiezen yoghurt met fruit. Voor het ontbijt en de lunch zijn eindeloos veel opties. Toch blijven de meeste mensen bij een simpel broodje en tijdens de lunch misschien een salade. Koffie kopen, een aantal sapjes, ontbijtgranen en yoghurt zijn al genoeg voor een lekker ontbijtje en een lunch.

Avondeten

De maaltijd van de dag waar de meningen vaak wel over verschillen is het avondeten. De één ziet liever aardappelen op zijn of haar bord en de ander wil liever pasta of rijst. De verschillende kruiden, sauzen, groenten en vlees zorgen er voor dat er ontzettend veel opties zijn. Elk land heeft weer zijn eigen specialiteiten en mensen mengen ook nog eens van alles. In Nederland eten we naast de aardappelen die hier vroeger werden gegeten ook regelmatig een Surinaams, Indonesisch, Italiaans of Chineesgerecht. Wat vind jij van de etenswaren en drankjes die we hebben genoemd? Eet je brood als ontbijt en drink je graag koffie of ga je voor een sapje en ontbijtgranen?