De beste oefeningen bij lage rug pijn

Rug pijn is iets waar veel mensen last van hebben. Het maakt niet uit of jong of oud, het kan iedereen overkomen. Voor veel mensen betekent dit dan rust nemen. Echter, is het tegenovergestelde de betere weg naar herstelling. Het is juist beter om zoveel mogelijk in beweging te blijven en hierbij je rug zo min mogelijk te belasten. Om je herstel nog sneller te maken en toekomstige lasten te voorkomen is het ook belangrijk om oefeningen voor je rug te doen. Deze oefeningen maken je rug sterker. Hieronder enkele oefeningen voor mensen met rug pijn.

Holle bolle rug

Bij deze oefening ga je op je handen en knieën op de grond zitten. Het is hier belangrijk om een rechte rug aan te houden. Vervolgens ga je je rug afwisselend hol en bol maken. Het is ook belangrijk dat je dit in een rustig tempo doet om niet meer schade dan goed te veroorzaken.

Knieën optrekken

Bij deze oefening ga je op je rug liggen en trek je vervolgens een knie zo ver mogelijk naar je borst. Hou deze positie enkele seconden vol en strek je been vervolgens weer. Dit herhaal je met je andere been. Ook hier is het belangrijk om deze oefening rustig te doen. Overhaaste bewegingen kunnen slechte gevolgen hebben.

Knieën heen- en weer bewegen

Ook bij deze oefening staan je knieën weer in het middelpunt. Trek je knieën naar je borst met de voeten plat op de grond. Zorg ervoor dat e twee benen dicht naast elkaar staan. Nu ga je rustige bewegingen naar links en rechts voltooien. Je probeert bij deze oefeningen zo ver mogelijk naar de zijkant te bewegen. Belangrijk bij deze oefening is dat je alleen je bekken en onderrug meebeweegt.

Bij al deze oefeningen is het belangrijk dat je ze juist doet. Het kan anders meer schade veroorzaken. Je kunt hiervoor bij specialisten zoals https://lifestylechiropractic.nl/ terecht.