Nieuwe wc bril kopen? Wat een keuze!

Je staat er pas bij stil als je in de winkel staat waarschijnlijk. Wat een keuze is er eigenlijk in wc-brillen! Je zou er bijna keuzestress van krijgen. Want wat is nu de ideale wc-bril voor in jouw situatie?

Nadenken

Je wc-bril: hij is er, en meer aandacht geef je er waarschijnlijk ook niet aan. Ja natuurlijk, je maakt hem regelmatig schoon. Zet hem naar beneden, of juist weer omhoog, afhankelijk van of je een man of een vrouw bent. Maar dat er heuse trends zijn als het om wc-brillen gaat? En dat er tegenwoordig enorm veel keuze is? Dat was vast en zeker volledig aan je voorbijgegaan.

Dat is helemaal niet erg, je bent echt de enige niet die niet kan meepraten over alle nieuwtjes in toiletland. Maar ga je een nieuwe wc bril kopen, ja, dan wordt het toch even tijd om je er een beetje in te gaan verdiepen. Want het is natuurlijk wel zaak om met het juiste exemplaar thuis te komen.

De basics

Voor je je gaat verdiepen in alle mogelijkheden, is het zaak om de basics even goed af te tikken. Check welke maat wc-bril je nodig hebt, anders past hij straks niet op de pot. Over het algemeen is dit redelijk standaard, maar je zult maar net een afwijkende maat pot in huis hebben. Ook de bevestiging is een dingetje: ook hier geldt weer, meestal werken de standaard opties prima, maar er zijn wat variaties mogelijk. Kijk o.a. naar de afstanden tussen de gaten in de toiletpot waar je de bril aan gaat bevestigen. Bij de meeste brillen heb je hier wat speling in, dit staat ook op de verpakking aangegeven, maar zorg dat je binnen deze marges blijft om er zeker van te zijn dat alles goed gaat passen.

Heb je dit allemaal op een rijtje, dan is het tijd om na te gaan denken over het type bril dat je wil gaan kopen. Ga je voor een simpele, houten of plastic exemplaar? Je zult zien dat je volop keuze hebt. De meest verkochte kleuren zijn zwart of wit, maar een beetje zoeken zal je ook allerlei andere kleuren opleveren. 

Heb je jonge kinderen? Dan is een familie wc bril misschien de beste aankoop. Dit is een normale wc bril, met hierin een kleine bril voor de jongste kinderen verwerkt. Handig, dan hoef je voor hen niet steeds een verkleiner op het toilet te plaatsen. Zeker het overwegen waard!