Het vervangen van ABS sensoren is steeds eenvoudiger

technisch
sensor

Het ABS-systeem is een belangrijk controlemechanisme, welke werkt met ABS sensoren. In dit artikel lees je meer over de werking van dit systeem, de manier waarop het onderhouden kan worden, enzovoorts. Onderhoud aan de verschillende onderdelen van je auto is erg belangrijk, om gevaarlijke situaties te kunnen voorkomen. Niet alleen deze sensoren moeten regelmatig vervangen worden. Denk ook aan de remblokjes, de remschijven, de remklauwen en de wielen van je auto. Tegenwoordig worden de sensoren voor het ABS-systeem steeds vaker in de wielnaven gemonteerd. Zo kan de wielnaaf in een keer worden vervangen, zonder de verschillende onderdelen los van elkaar te moeten vernieuwen.

Schade aan de ABS sensoren van je auto

Schade aan de ABS sensoren van je auto kan op verschillende manieren ontstaan. Doordat het hier om elektronische onderdelen gaat, raken deze relatief makkelijk beschadigd. Dit is bijvoorbeeld het geval, wanneer de onderdelen in aanraking komen met water. Ook kan er modder rond de onderdelen komen, wat eveneens voor schade zorgt. Doordat de sensoren steeds vaker een onderdeel zijn van de wielnaven, kan dit ertoe leiden dat de volledige naaf vervangen moet worden. Je kunt dergelijke onderdelen online bestellen.

Aan de slag met het onderhoud aan je auto

Techniek


Webwinkels bieden diverse onderdelen voor je auto aan. Denk hierbij niet alleen aan de wielnaven of losse sensoren voor het ABS-systeem. Ook de verschillende andere onderdelen die je onder de auto vindt, kun je tegenwoordig online aanschaffen. Op deze manier bespaar je veel op de kosten voor het onderhoud aan je auto. Een autogarage zal vaak een kleine marge over de onderdelen rekenen. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de nieuwe onderdelen zelf te monteren. Op internet vind je handige instructievideo’s, waarin wordt uitgelegd hoe je de nieuwe onderdelen zelf plaatst. Enige kennis over het onderhouden van auto’s is hierbij een groot voordeel.