De juiste verzorging van je baby

Wanneer je een baby hebt gekregen, is het belangrijk dat je hem of haar goed verzorgt. Het kan allemaal nog knap lastig zijn. Je moet aan veel denken en veel doen. Daarom kan het aan te raden zijn om online eens wat blogs te lezen. Van andere ouders die net een baby hebben gehad. Je zult je in veel dingen herkennen en dat geeft rust. De verzorging van je baby is snel aan te leren en in dit artikel helpen we je vast wat op weg. Er komt van alles aan bod, dus lees snel verder.

Zo maak je je baby blij

De verzorging van je baby, betreft niet alleen de lichamelijke verzorging. Een blije baby is ook belangrijk. Daarom is het slim om regelmatig eens wat nieuw speelgoed te kopen. Kijk bijvoorbeeld even bij Speelgoed baby´s. Knuffels maken baby´s blij en geven ze een fijn en veilig gevoel. Koop er een of meerdere voor jouw baby, zodat hij of zij hier lekker mee kan knuffelen wanneer het slaaptijd is. Een bijtring is ook aan te raden. Wanneer de tandjes doorkomen kan dit veel pijn doen. Een bijtring kan de pijn dan wat verlichten. Wanneer je baby in de box zit, is het fijn als hij of zij zich niet verveelt. Boxspeeltjes zijn dan de uitkomst, waardoor ze lekker kunnen spelen en lachen.

Je baby in bad doen

Wanneer je een kindje hebt gekregen is babyverzorging natuurlijk heel belangrijk. Uiteraard zul je tips hebben gekregen van de kraamverzorgster, maar we zetten wat tips op een rijtje. Wanneer je je baby gaat wassen is het belangrijk dat je hem of haar op een veilige plek legt waarvan niet kan worden gevallen. Vul het badje met lauw warm water(37 graden),doe er wat baby bath oil in en kleed je baby uit. Baby´s verliezen makkelijk warmte, dus let erop dat je baby het niet koud krijgt. Controleer de warmte van het water met je elleboog. Ondersteun het hoofdje en plaats je baby in het badje. Ondersteun je baby onder de oksels en met je andere hand giet je voorzichtig wat water over je baby.

De verzorging na het badderen

Nadat je klaar bent met je baby wassen, til je je baby uit het bad en plaats je hem of haar op een hydrofiele doek op het aankleedkussen. Sla direct een tweede doek om je baby heen zodat het niet te koud is. Dep je baby nu zachtjes droog. Let op de plooien in de oksels en liezen, want overgebleven vocht kan smetplekken doen ontstaan. Droge plekjes kun je insmeren met een vette crème. Het lijfje van je baby kun je insmeren met een zachte bodylotion of baby olie. Wanneer je het zachtjes inmasseert, ontspant je baby. Als er sprake is van rode billen, dan kun je deze insmeren met billencreme. Trek je baby nu zachte en comfortabele kleding aan.

De juiste baby verzorgingsproducten

De huid van je baby is erg kwetsbaar en de huid is nog niet volgroeid evenals dat de huidbarrière nog niet volledig is ontwikkeld. Daarom is het aan te raden om te kijken naar de beste babyverzorgingsproducten. Er is een grote variatie beschikbaar in de winkels. Zoals bodylotion, haarolie, billencreme, shampoo en badschuim. Maar lang niet alle producten zijn even goed en veilig. En overmatig gebruik is nooit goed. Let erop dat je producten koopt met zo min mogelijk ingrediënten en smeer alleen als dat nodig is. Parfum en geurstoffen zijn veroorzakers van allergieën. Zorg dus voor producten waar deze niet in voorkomen. Vermijd ook zoveel mogelijk conserveringsmiddelen.