Een mooi schoon huis houden

We kennen het allemaal. We hebben drukke carrières, zijn bezig met het opvoeden van de kinderen en proberen ook nog te sporten en er een sociaal leven op na te houden. Het is dan ook geen verrassing dat we om de zoveel weken om ons heen kijken in het huis en vieze chaos zien. Dit is natuurlijk helemaal niet prettig want een chaotisch huis zorgt voor een chaotisch hoofd. Dit terwijl een schoon en georganiseerd huis of appartement niet alleen mooi oogt maar verbeterd ook de gemoedstoestand, productiviteit en vermindert stress. In dit artikel bespreken we niet alleen hoe je een huis schoon krijgt maar ook schoon blijft houden.

Minder werk door mini schoonmaken

De meeste mensen kiezen ervoor om hun huis een keer in de zoveel tijd flink en goed schoon te houden maar letten daarbuiten niet zozeer op het huis ook schoonhouden. Maar met kleine aanpassingen houd je het huis veel langer schoon en bespaar je jezelf ontzettend veel werk de volgende keer dat je moet schoonmaken. En je hoeft natuurlijk minder vaak schoon te maken. Het helpt bijvoorbeeld gigantisch al als je de afwas meteen doet nadat je gegeten hebt in plaats van dat je het op laat hopen. Je zult ook merken dat de afwas veel sneller en makkelijker gedaan wordt aangezien de etensresten nog niet vastgeplakt zijn.

Een andere goede tip is om elke dag even het toilet af te nemen met een doekje. Doe dit bijvoorbeeld na het plassen. Het toilet schoonmaken is nooit de leukste taak maar je kunt het toilet eigenlijk permanent schoonhouden door dit te implementeren. Op deze manier wordt de vieste klus ook meteen de makkelijkste.

Maak het gemakkelijk

Je wilt je huis schoonhouden zo makkelijk mogelijk maken. Een vriend van mij had bijvoorbeeld een ontzettend onhandige afvalbak die het weggooien van etensresten er niet makkelijker op maakte. Pedaalemmers zijn een stuk handiger en hoeft niet duur te zijn. Investeer ook in een goede stofzuiger.

Ordenen

Naast het huis schoonmaken is het natuurlijk ook fijn om een geordend huis te hebben waar alles een vaste plek heeft. Dit kan ontzettend helpen voor je productiviteit en stress level. Het is dan ook niet voor niets dat er een hele show op Netflix waar een expert mensen helpt hun huis te ordenen. In deze show zul je al gigantisch veel effectieve tips vinden om je huis beter te ordenen. Op deze manier heb en houd je een schoon en geordend huis.