Luchtkussen enveloppen om mijn producten te beschermen

Voor mijn bedrijfje maak ik met de hand sieraden voor vrouwen. Dit zijn voornamelijk armbandjes, kettinkjes en oorbellen. Ik heb ook een online webshop waar mensen deze sieraden kunnen bestellen. Nadat de sieraden zijn besteld kijk ik of ik deze nog op voorraad heb en anders maak ik ze op bestelling. Wanneer ik de bestelling heb verzameld is het tijd om de sieraden op te sturen naar degene die de bestelling heeft geplaatst. Omdat de sieraden wel veilig moeten aankomen ben ik druk opzoek geweest naar de beste oplossing om deze te verzenden. In eerste instantie dacht ik aan normale enveloppen. Maar nadat ik er wat langer over na heb gedacht en wel eens zie hoe de post binnenkomt wanneer het regent ben ik toch verder gaan zoeken naar enveloppen die meer bescherming bieden voor de producten die ik verzend. 

Veel voordelen

Al snel kwam ik uit bij luchtkussen enveloppen. Dit zijn speciale enveloppen met een dikkere laag luchtkussenfolie aan de binnenkant van de enveloppen. De luchtkussens aan de binnenkant zorgen voor een goede bescherming van de producten die vervoerd worden. Het voordeel van een luchtkussen envelop ten op zichten van een pakketje is dat de envelop door de brievenbus past. Hierdoor kunnen de producten dus ook worden bezorgd als men niet thuis is. Dit zorgt indirect dus ook voor een snellere levering en dat maakt veel klanten blij. Een ander voordeel van luchtkussen enveloppen is dat ze een zelfklevende sluiting hebben. Hierdoor kunnen de enveloppen goed worden afgesloten en is er dus geen tape of sluitclips nodig. 

Verschillende maten

Omdat ik veel verschillende producten in verschillende maten heb, besloot ik om ook verschillende maten luchtkussen enveloppen te bestellen. Hierdoor is er altijd een goede maat envelop die bij de producten past. Het bleek dat ik niet alleen de maten zelf kon kiezen maar dat er ook nog veel verschillende kleuren voor de luchtkussen envelop bestaan. De meest voorkomende kleuren zijn wit, bruin, blauw of een envelop met een venster. Dit venster is dan doorzichtig waardoor je een naamkaart of brief aan de binnenkant van de envelop door het venster heen kan zien. Zelf heb ik een voorkeur voor wit, want dit vind ik beter bij het imago van mijn bedrijf passen. Ik plak namelijk altijd een sticker met het logo van mijn bedrijf op de witte enveloppe. Een venster gebruik ik ook niet. Ik pak de sieraden namelijk per stuk in en doe ze dan in de envelop. Na het sluiten schrijf ik het adres op de luchtkussen envelop en doe ze dan op de post. Voor mij is dit dus ideaal voor het verzenden van mijn producten.