Waar ben je eigenlijk allemaal lid van?

Zonder er bewust van te zijn ben je wel lid van tientallen bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan je energieleverancier, telefoonabonnement, krantenabonnement, dating abonnement, sportabonnement, vervoersabonnementen maar ook verzekeringen en bijvoorbeeld loterijen. De lijst is eindeloos. Het is tegenwoordig gebruikelijk om overal lid van te zijn. Het is bijna onmogelijk om van elk lidmaatschap voldoende gebruik te maken. Je kunt waarschijnlijk een hoop geld besparen door kritisch naar je lidmaatschappen te kijken. Vaak hebben we niet door hoeveel al deze kleine bedragen toch maandelijks een grote last zijn.

Opzeggen van je lidmaatschap

Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar waarschijnlijk kun je best een aantal lidmaatschappen opzeggen. Omdat het opzeggen vaak en energievretende opgave lijkt, blijf je het abonnement toch weer behouden. Maar wat nou als het opzeggen van je abonnement binnen enkele minuten geregeld is. Waarschijnlijk zeg je dan veel sneller je lidmaatschap op.

Hulp bij het opzeggen

Als je in kaart hebt gebracht welke abonnementen je wilt opzeggen is het misschien wel fijn om met een beetje hulp de contracten te beëindigen. Het makkelijkst is het om de opzegging online te doen, dit scheelt een tijdrovend telefoongesprek. Op 123opzeggen.nl kun je gemakkelijk al je abonnementen en lidmaatschappen stopzetten. Je hoeft dan ook niet op zoek te gaan naar de juiste contactgegevens of afdeling. Je hoeft alleen de benodigde gegevens in te vullen en de rest wordt voor jou gedaan. Je wordt namelijk vaak van het kastje naar de muur gestuurd als je, je lidmaatschap wilt opzeggen. Natuurlijk willen de desbetreffende bedrijven jou liever niet kwijt en zullen zij er alles aan doen om je te behouden als lid. Het is lastig om voet bij stuk te houden als je telefonisch contact hebt. De klantenservice is erop getraind om jou, door middel van overtuigende gesprekken of aanbiedingen, toch zover te krijgen om lid te blijven.

Zeg je lidmaatschap vaarwel

We zijn gewoontedieren, als we eenmaal iets hebben afgesloten dan blijven we daar vaak onnodig lang aan vast zitten. Dit terwijl we hoogstwaarschijnlijk veel geld zouden kunnen besparen door over te stappen of door het abonnement of lidmaatschap helemaal op te zeggen. Je kunt ook makkelijk bepaalde abonnementen tijdelijk stopzetten, zo kun je er ook achter komen of je het abonnement eigenlijk wel mist. Tien jaar geleden was het opzeggen van je abonnement lastiger dan nu. Met een paar clicks is het geregeld.