Leren snowboarden in Oostenrijk: de beste plekken

snowboard-kopen

Oostenrijk is een walhalla voor veel wintersporters. Ze komen er jaarlijks terug. Maar ook als beginner kun je hier goed terecht. Er zijn genoeg plekken waar je je eerste lessen kunt volgen. Ook zijn er in Oostenrijk veel toegankelijke beginnerspistes te vinden. In de blog van vandaag zetten we een aantal fijne plekken voor je op een rijtje wanneer je wil leren snowboarden in Oostenrijk. Lees je mee?

1.  Ischgl: ideaal voor volwassenen

Ischgl is een wintersportbestemming in Tirol. Deze bestemming is perfect wanneer je op latere leeftijd wil leren snowboarden. Er komen namelijk veel volwassenen naar deze bestemming om hun eerste lessen te volgen. Als je voor groepslessen kiest, zul je dan met veel gelijkgestemden zitten. Wil je de snowboard onder de knie krijgen? Dan kies je het beste voor privélessen. Op deze manier kan de instructeur zich volledig op jou focussen.

  1. Sölden: leuk voor een trip met vrienden

Wanneer je met vrienden op wintersportvakantie gaat dan is het aan te raden om     naar Sölden te gaan. Dit is één van de meest bekende wintersportgebieden in Oostenrijk. In Sölden zijn veel après-ski gelegenheden. Gezelligheid gegarandeerd. Ook wanneer je met een groep vrienden gaat waarbij het niveau erg verschillend is, is Sölden een goede bestemmingen. Mensen van verschillende leeftijden en met verschillende niveaus kunnen hier terecht. Ook kunnen jij of je vrienden hier lessen nemen wanneer ze minder ervaring hebben met snowboarden. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om ski- en snowboarduitrusting te huren zoals een snowboard helm en snowboard bindingen. Perfect voor wanneer je met vrienden gaat die zelf niet over een volledige uitrusting beschikken.

3.   Saalbach: perfect voor kleine kinderen

Als je met kleine kinderen op ski- of snowboardvakantie gaat is het natuurlijk belangrijk dat er genoeg kindvriendelijke pistes en scholen zijn. Saalbach is hiervoor dé plek bij uitstek om naartoe te gaan voor een wintersportvakantie met kleine kinderen. Er zijn genoeg uitdagende pistes voor kleine kinderen. Ook zijn er genoeg kindvriendelijke beginnerspistes. Hebben jouw kinderen nog geen ervaring met snowboarden? Dan kunnen ze lessen nemen in speciale klassen voor kinderen. Zo bevinden ze zich onder hun leeftijdsgenootjes.