BHV Basis: de belangrijkste onderdelen van de cursus

Wil je een BHV cursus volgen of ben je op zoek naar een opleiding BHV Basis voor een aantal van je werknemers? Het voordeel van een BHV Basis cursus bij G4S is dat er altijd een trainingslocatie in de buurt is en dat je dus niet ver hoeft te reizen om de training te volgen. Wat houdt een BHV Basis cursus precies in? Tijdens deze cursus krijg je theorie en praktijkoefeningen voor de onderdelen Levensreddende Eerste Hulp, Brandbestrijding, Alarmeren, Ontruimen en Communicatie. 

Een bhv’er is de eerste persoon die in actie komt totdat de professionele hulpverlening er is. Als bhv’er moet je een kleine brand kunnen blussen, maar ook een pand snel en veilig kunnen ontruimen en levensreddende handelingen moeten kunnen ondernemen. Je leert hierbij dus bepaalde elementen van EHBO. Met een BHV Basis cursus leer je ook reanimeren, gebruik maken van een AED, goede communicatie tijdens een calamiteit. Daarnaast ben je als bhv’er het aanspreekpunt voor professionele hulpdiensten die aankomen. 

BHV Basis vormt de kern van bedrijfsveiligheid

Het is voor de veiligheid van een bedrijf zeer belangrijk om een of meerdere bhv’ers te hebben die snel en veilig kunnen handelen in het geval van een calamiteit. De deelnemers van de BHV Basis cursus krijgen een G4S certificatie die twee jaar geldig is. Na het verstrijken van deze periode is een herhalingscursus nodig om de kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Ook kan na het behalen van de cursus het certificaat verlengd worden en weer twee jaar gebruikt worden.