Wat doe ik tegen de schade aan mijn huis na een storm?

daklekkage repareren

Een storm brengt vaak veel schade met zich mee: afgewaaide dakpannen, omgevallen bomen en noem maar op. Door de storm wordt je dak snel aangetast, waardoor lekkages kunnen ontstaan. Daklekkages repareren nemen op zich al veel tijd en geld in beslag, waar niet iedereen op zit te wachten. Hierdoor is het mogelijk om een dakdekkersbedrijf in te huren die dit voor jou zelf doet, maar wat is er nog meer belangrijk om te weten bij schade aan je huis?

daklekkage repareren

Analyseren wat er allemaal aan schade is

Allereerst is het belangrijk om een rondje door en om het huis te lopen. Wat voor schade heeft de storm daadwerkelijk aangericht? Misschien is er een baksten weg uit de muur of zijn er zelfs stukken van het dak afgewaaid. Voordat de verzekeraar hierbij wordt betrokken, is het belangrijk goede bewijsstukken te maken van alle aangerichte schade voordat je dit bij de verzekering indient. Een groot deel kan dan vergoedt worden, gebaseerd op wat voor verzekering je hebt. Dit bepaalt ook of je de schade kan laten repareren door diverse bedrijven of dat je zelf maar aan de slag moet gaan met een hamer en spijkers. 

Hoe vind ik de juiste dakdekkersbedrijven?

Het kan vaak net wat lastiger zijn om te ondervinden welk bedrijf het best bij je past. Om dit te onderzoeken is het makkelijkst om eerst binnen de omgeving te zoeken naar dakdekkers en om vervolgens daaruit de bedrijven te vergelijken op service en prijzen. Op deze manier bespaar je geld op de reiskosten en vind je sneller een bedrijf wat bij jouw wensen en behoeften past. Zoekmachines helpen het best bij het zoeken naar bedrijven in de buurt, naast het mond op mond reclame van mensen binnen jouw kennissenkring natuurlijk.