De verschillende tuinschuren op een rij

Overweeg je ook om een tuinschuur te nemen, maar vind je het lastig om te bedenken wat bij jouw tuin en behoeftes past? Dit artikel geeft meer informatie over metalen en houten tuinschuren.

De metalen tuinschuur

Een metalen tuinschuur heeft een moderne uitstraling vergeleken met een houten tuinschuur en zal het daarom bij moderne huizen ook goed doen. Vergeleken met een houten tuinschuur, is de metalen tuinschuur ook relatief onderhoudsarm. Vaak zijn ze gemaakt van roestvrij staal en hoeven ze niet geverfd te worden, en reinigen kan met enkel water en zeep.

De houten tuinschuur

Een houten tuinschuur geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin. Het staat klassieker vergeleken met de metalen tuinschuur. Een houten tuinschuur is ook prettiger als je de tuinschuur als kleine werkplek wil gebruiken, het heeft een aangenamer klimaat binnen vergeleken met de metalen tuinschuur.

De afweging

Zowel de houten als de metalen tuinschuur hebben voor en nadelen. Het is vooral belangrijk om eerst na te gaan waar je de tuinschuur voor wil gebruiken, afhankelijk daarvan kan de afweging het best gemaakt worden.