Drie soorten lichtkoepels voor elk huis

Lichtkoepels

Wanneer je een ruimte hebt met weinig licht maar ook weinig mogelijkheid om ramen te vergroten of aan te brengen dan rest er nog de lichtkoepels. Deze handige koepels plaats je in een dak waardoor er extra licht binnenkomt. Lichtkoepels heb je in allerlei soorten en maten. Welke lichtkoepel geschikt is voor jouw woning, is een subjectieve vraag. Het hangt namelijk af van wat je mooi vindt. Er zijn doorgaans drie soorten lichtkoepels om uit te kiezen die voldoen aan de meeste eisen.

Lichtkoepels

De vorm

De lichtkoepels verschillen allereerst als het aankomt op de vorm. Sommige lichtkoepels zijn namelijk vierkant, waar anderen juist rond zijn. Een lichtkoepel heeft niet een bepaalde vorm voor een bepaalde functie. In principe doet een ronde lichtkoepel hetzelfde als een vierkante lichtkoepel. Het hangt dus helemaal samen met wat jij mooi vindt en waar je graag tegenaan wil kijken.

De functie

De voornaamste functie van elke lichtkoepel is dat deze licht doorlaat in de ruimte. Daarnaast kunnen lichtkoepels echter nog andere doelen dienen. Soms wordt een lichtkoepel bijvoorbeeld ook gebruikt ter brandveiligheid. Via de koepel heb je een extra manier om de woning te verlaten indien dat nodig is. Ook zijn er lichtkoepels met speciale filters die de lucht van buiten filteren of helpen insecten buiten te houden.

Lichtkoepels

De aankoop

Daarnaast is het nog de vraag of jij een compleet gemonteerde lichtkoepel wil hebben of dat je bijvoorbeeld het venster al hebt en alleen de koepel zelf wil vervangen. Sommige koepels kun je doorheen kijken, anderen zijn mat. Die kun je dus vervangen als de koepel die er nu in zit niet naar je smaak is. Bekijk maar eens de website van Bouw-handel.nl.