Een zwembad bouwen

Zwembad bouwen

Er wordt tegenwoordig tijdens de zomermaanden vaak gekozen voor een zwembad bouwen in tuinen geplaatst. Het is een luxe om op die manier een verkoeling te zoeken wanneer het warm is. Er zijn veel verschillende soorten zwembaden. Voor kleine kinderen is een klein zwembadje voldoende. Het is voor de kleintjes fijn om er tijdens warme dagen in te kunnen spelen. Zo’n zwembadje hoeft niet speciaal geplaatst te worden en ook filteren is niet nodig.

Formaten

Een zwembad bouwen uitbesteden

Tegenwoordig worden er in een tuin veel opzetzwembaden geplaatst. Om in het zwembad te komen, wordt een trapje gebruikt. Opzetzwembaden zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Het is belangrijk dat er een warmtepomp op wordt aangesloten en ook een goed filter. De kwaliteit van het water moet op peil worden gehouden. Zorg, als het kan, voor een goede verlichting, zodat er tijdens donkere avonden lekker in het water gebadderd kan worden. Besteed een zwembad bouwen uit aan Bodyfit. 

Kunststof zwembad

Voor het plaatsen van een kunststof zwembad in de grond zijn er meer voorbereidingen nodig. Eerst moet de juiste plaats in de tuin worden bepaald. Daarna moet het gat gegraven worden waar het zwembad in komt. Dat kan meerdere vormen en groottes hebben. Naast het zwembad is het verstandig om een tegelpad aan te leggen om te voorkomen dat het water snel vuil wordt. Ook bij een dergelijk zwembad moeten de aansluitingen voldoende zijn. Een goede warmtepomp en filter mag zeker niet ontbreken.

Tuin

Een gemetseld zwembad

Bij een gemetseld zwembad gaan heel wat werkzaamheden aan vooraf. Het gat kan gegraven worden door een kraan. Het zand dat eruit komt, moet worden afgevoerd. Er moet een goede fundering worden aangebracht. De zijwanden moeten worden opgemetseld. Bij het opbouwen van het zwembad moet rekening worden gehouden met de pompaansluiting, verlichting, aan- en afvoer van het water enzovoort. De zijwanden en vloer moeten waterdicht worden gemaakt. Daarna moet het zwembad betegeld worden. Ook rondom het zwembad tegels worden aangebracht. Moet het zomer en winter gebruikt worden dan zal er een extra verwarming en overkapping nodig zijn. Kijk voor zwembad bouwen eens op de website van Bodyfit.