Straatmeubilair en het belang van buiten zijn

straatmeubilair

Nu de zomer is aangebroken en het straatmeubilair het buiten zijn nog aantrekkelijker maakt, is er geen enkel excuus meer om niet lekker van de buitenlucht te genieten in deze periode. Er zijn veel voordelen van het tijd doorbrengen in zowel de natuur, maar ook even om buiten te zitten of een stukje te wandelen. Op deze manier doe je in de zomer wat extra vitamine D op, wat weer helpt om je energieker te voelen. 

straatmeubilair

Buiten zijn gunstig voor je mentaal welzijn

Leuk en handig straatmeubilair maakt de drempel om nog meer buiten te zijn een stuk lager! Er zijn veel voordelen verbonden aan het buiten zijn in bijvoorbeeld wat groenere gebieden, zoals het zitten in een park aan een picknicktafel. Het helpt namelijk om depressie klachten te voorkomen en het  buiten zijn is ook  erg gunstig als je bijvoorbeeld last hebt van stress en even tot rust wil komen. Er is zelfs bewezen tot groenere gebieden buiten leiden tot betere focus en ook verbeterde cardiovasculaire gezondheid.  

Lichamelijk welzijn bevorderd door de natuur

Als je vaak buiten bent dan kan dat je lichamelijk welzijn beïnvloeden, op een positieve manier. Het kan ook zelfs je levensverwachting verhogen en je slaapkwaliteit verbeteren. Dit zijn natuurlijk positieve invloeden als je regelmatig naar buiten gaat en handig en comfortabel straatmeubilair komt dan goed van pas.