Waarom lamelparket beter is?

lamelparket

Het grootste verschil zit in het materiaal. Massief Parket is dikker en zitten minder lagen in. In tegenstelling tot de parketvloer, zitten er drie lagen. Ook gaan de parketvloeren zo’n 30 tot 40 jaar mee. De massief parket gaat 40 tot 60 jaar mee. Hier doe je dus langer mee, maar het gaat sneller krimpen en de vloer werkt meer waardoor je sneller naden in je vloer krijgt. Kies dus eerder voor kwaliteit dan dat je er langer mee kan doen, maar lelijker wordt.

lamelparket

Waarom lamelparket 

Laminaat is van minder goede kwaliteit en gaat minder lang mee. Waar lamelparket een houten toplaag heeft en daaronder houten lamellen. Als je laminaat koopt van 6mm gaan deze zo’n 6 tot 10 jaar mee. Koop je planken die 7 tot 8 mm zijn gaan deze ongeveer 15 jaar mee. De garantieperiode van laminaat ligt op 6 jaar.

Als je nou Lamelparket aanschaft heb je ten eerste al  betere kwaliteit waar je de hele dag op loopt. Nog meer voordelen van de vloer zijn:

  • meest duurzaam, deze vloer is het meest ecologisch verantwoord. De vloer bestaat uit de toplaag van hout en daaronder lagen van multiplex kruislings verlijmd.
  • vloerverwarming: De vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Doordat de vloer minder werkt is deze geschikt, ook doordat het minder gevoelig is voor vochtigheid. Dat de vloer minder werkt betekent dat er minder snel naden in de vloer komt, er minder beweging in zit.
  • krimpt minder dan andere, zoals massief. hierdoor komen minder krimpnaden in de vloer en blijft de vloer langer mooi dan andere.