Adresgegevens voor het buitenland

pakket versturen buitenland

Om je pakket versturen buitenland bij de juiste ontvanger en op het juiste moment te kunnen versturen, is het belangrijk dat het adres van de ontvanger correct is vastgelegd. Adressen in het buitenland kunnen er wat anders uitzien dan de adressen die wij in Nederland gewend zijn.

pakket versturen buitenland

Waar moet je opletten bij het verzenden?

  • Controleer van tevoren of het adres dat opgegeven is geen postbus of afhaalpunt is. Het is namelijk niet toegestaan om pakketten te verzenden naar het buitenland naar een postbus of afhaalpunt, dit is alleen toegestaan als het pakket naar de Verenigde Arabische Emiraten moet of naar Saoedi-Arabië.
  • Bedrijfsnaam: je mag de bedrijfsnaam invullen als het gaat om een bedrijf, vakantiepark, sportclub, appartementencomplex of een hotel, is dit niet het geval laat deze regel dan leeg. Als de bedrijfsnaam bekend is, moet de bedrijfsnaam op de kaart overeenkomen met de naam op het voorpaneel of de deurbel.
  • Naam: Nadat de bedrijfsnaam is ingevoerd, voer je de naam in van de contactpersoon of relevante afdeling die het pakket kan ontvangen. Bij verzending naar consumenten moet de naam op het etiket overeenkomen met de naam op de deur of deurbel.
  • Postcode: per land verschilt het hoe postcodes eruit moeten zien. Op internet is per land te vinden wat de regels postcodes in het buitenland zijn, kijk hier goed na en voorkom fouten!