Waarom traditionele chinese geneeskunde nog altijd populair is

traditionele chinese geneeskunde

Wanneer we het hebben over geneeskunde dan denken de meeste mensen aan medicijnen studies. Dat is hoe wij het in de westerse wereld aanpakken wanneer iemand ziek is. De traditionele chinese geneeskunde is volgens veel mensen echter nog altijd minstens zo effectief bij bepaalde aandoeningen. De oosterse geneeskunde is namelijk veel meer berust op de kracht van kruiden, meditatie, bepaalde drukpunten en meer alternatieve manieren om gezonder te worden.

vtraditionele chinese geneeskunde

Meer dan medicijnen

De traditionele chinese geneeskunde gaat er vanuit dat medicijnen met chemische stoffen niet altijd de beste oplossing zijn voor problemen met je lichaam. Deze manier van mensen genezen gelooft dat de natuur veel meer te bieden heeft dan we denken. Traditionele Chinese geneeskunde is een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan traditionele medische gebruiken uit China, die gedurende duizenden jaren ontwikkeld zijn. Het wordt ook beschouwd als onderdeel van de Oosterse geneeskunde.

Meer leren over Chinese geneeskunde

Omdat men steeds meer zoekt naar alternatieve manieren om gezond te blijven, is de Chinese geneeskunde steeds populairder. Met name acupunctuur is erg populair in de westerse wereld maar ook therapie door middel van drukpunten en geneesmiddelen op basis van planten zijn gewild.